FAQ / Veel gestelde vragen

Hieronder 10 veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag bij Contact

Wat is de essentie van Breinvoorkeuren NBI®?

​NBI® helpt om uw breinprofiel te ontdekken, dat wat u van nature gemakkelijk afgaat en u energie geeft. NBI® gaat niet over vaardigheden, talenten, uiterlijk gedrag of persoonlijkheid. Twee mensen met hetzelfde persoonlijkheidstype of talenten kunnen toch verschillende breinvoorkeuren hebben. NBI® is gemakkelijk te begrijpen en uit te leggen en is daardoor gemakkelijk toe te passen in het dagelijks leven.

Wat zijn de voordelen van Breinvoorkeuren NBI®?

  • Het is een van de leidende instrumenten ter wereld;
  • U krijgt snel inzicht in oorzaken van vastlopende communicatie;
  • NBI® is ook goed te gebruiken voor effectiever leiderschap, coaching, loopbaankeuze en -ontwikkeling, teambuilding;
  • Er zijn verder NBI® vragenlijsten voor leerstijl, ouderschapsstijl en dieetgewoonten;
  • NBI® heeft vragenlijsten voor kinderen van 5-9 jaar (alleen plaatjes, geen tekst), 10-14 jaar en voor studenten (15-19 jaar);
  • Het is gemakkelijk te begrijpen, herkenbaar en direct praktisch toepasbaar;
  • Een profiel met niet alleen 4 kwadranten maar ook 8 dimensies;
  • Het is betaalbaar;
  • Het is bewezen betrouwbaar. U kunt het rapport Neethling Brain Instruments – research findings hier downloaden

Verandert mijn NBI®-profiel in de loop der tijd?

NBI® is niet het enige dat gedrag stuurt. Soms verandert gedrag door omstandigheden maar dat betekent niet dat uw breinvoorkeuren-profiel verandert. Als u energie krijgt uit het omgaan met mensen dan kan uw gedrag veranderen door nare gebeurtenissen zoals een aanranding. In zo’n geval krijgt u niet ineens energie uit breinvoorkeuren als prestaties behalen of toekomstscenario’s bedenken in plaats van uit omgaan met mensen. Om in dit voorbeeld te blijven: als u hoge voorkeuren heeft in een mensgerichte aanpak zal uw gedrag zich enige tijd na de ernstige gebeurtenis weer terug veranderen als u zich veiliger begint te voelen.

Kan ik de uitslag beïnvloeden?

​De wijze waarop de vragen gestructureerd zijn maakt het moeilijk om de resultaten te beïnvloeden maar als iemand per sé de uitslag wil beïnvloeden is dat mogelijk. Het is echter de vraag waarom u dat zou willen doen omdat u daar geen enkel voordeel bij heeft.

Vanaf welke leeftijd kan ik NBI® gebruiken?

Een van de grootste voordelen van Breinvoorkeuren NBI® is dat er ook vragenlijsten zijn voor verschillende leeftijden. Vanaf ongeveer 5-8 jaar gebruiken we de Young Child Indicator, die alleen een indicatie geeft over linker- en rechterhersenhelft voorkeuren. De Leerlingenvragenlijst (alleen 4 kwadranten) vanaf 9 jaar kan gebruikt worden voor vakkenpakket en school-keuze. De Studentenvragenlijst (4 kwadranten en 8 dimensies), vanaf ongeveer 15 jaar kan goed gebruikt worden voor advies over vervolg opleiding en/of loopbaankeuze. Deze vragenlijsten voor jeugdigen zijn niet alleen toepasbaar bij studie en loopbaan maar ook bij ouder- en kind-coaching.

Stopt NBI® 7 miljard mensen in 4 en 8 hokjes?

NBI® gaat er van uit dat de 7 miljard mensen op aarde enige voorkeuren delen maar altijd in unieke combinaties. Dat komt tot uiting in een uniek breinprofiel voor ieder individu. NBI® stopt u niet in 4 of 8 hokjes. U bent geen ‘L2-er’ of een ‘Volbrenger’. U bent een mens. Uw profiel geeft een indicatie in welke kwadranten en dimensies u hoge, gemiddelde en lage voorkeuren heeft. Niemand heeft alleen voorkeuren in één kwadrant of dimensie en nul voorkeuren in andere kwadranten of dimensies. Het gaat altijd om een combinatie van voorkeuren. En ook lage voorkeuren in kwadranten en dimensies zijn belangrijk. Het kan zijn dat een of enkele van de voorkeuren in een dergelijk kwadrant of dimensie bij u past en de rest van de voorkeuren in zo’n kwadrant of dimensie helemaal niet.

Wat kan ik met een NBI® profiel?

Een groot voordeel van NBI® is dat het gemakkelijk te begrijpen is. En daardoor kunt u het inzicht dat u krijgt van uw breinvoorkeuren profiel gemakkelijk toepassen in de praktijk. U begrijpt uzelf en anderen beter waardoor u beter kunt communiceren en betere besluiten kunt nemen. U krijgt aanbevelingen voor uw zakelijk en persoonlijk leven, voor studie en loopbaan en eventueel ook voor bepaalde sporten en dieet. Met NBI® kunt u uw expertise beter inzetten en effectiever coachen, trainen, leidinggeven, de beste kandidaten selecteren, communiceren, onderhandelen, lesgeven, leren en uw privé relaties verbeteren.

Waarom werkt NBI® met Licentiehouders?

De adviezen die op NBI® gebaseerd zijn hebben vaak veel invloed op de levens van degenen die de vragenlijsten invullen. Dus de interpretatie van een NBI® profiel moet zorgvuldig en professioneel gebeuren. De methode is gemakkelijk te begrijpen maar een licentiehouder heeft dieper inzicht in de methode en kan dus meer toelichting geven dan alleen het computer gegenereerde rapport.  De licentiehouders zijn geschoold in het op een kwalitatief goede en juiste manier interpreteren van de breinvoorkeuren profielen. Zij zijn experts op hun eigen gebied zoals: coaching, training, enz. Daarom kunt u geen losse vragenlijst invullen maar kan dat alleen via een licentiehouder.

Hoe zit het met culturele-, generatie- en geslachts-verschillen?

Er zijn veel meer verschillen tussen mensen en die verschillen sturen ook het gedrag, maar deze verschillen bepalen niet de breinvoorkeuren van mensen. De combinatie van breinvoorkeuren, deze interne en externe factoren bepalen ons gedrag. Uit onderzoek blijkt dat er geen culturele- generatie- en geslachtsverschillen zijn in breinvoorkeuren.

Zijn wij geboren met onze breinvoorkeuren?

Zoals met alle aspecten van menselijk gedrag zijn onze breinvoorkeuren een combinatie van ‘nature’ en ‘nurture’, van aanleg en opvoeding.

 

Wij werken samen met:

Coaching voor mij

 

 

PE-punten: NOBCO: 7 MfN: 23   Register MZ-opleiders: 10

 

 

Pin It on Pinterest

Share This