Heeft u dat ook weleens? Dat u in een overleg zit en denkt dat u geblinddoekt bent en de andere aanwezigen ook? Dat mensen elkaar totaal niet lijken te begrijpen? Dat kan komen door een verschil in belangen, achtergronden of visies. Maar het kan ook komen door verschillende breinvoorkeuren. Iedereen bekijkt de wereld vanuit zijn of haar eigen breinvoorkeuren. Er zijn mensen die gek zijn op procedures en regels. Anderen zweren bij een mensgerichte aanpak. Er zijn ook mensen die graag filosoferen over de toekomst en anderen willen vooral resultaten. Dit heeft te maken met hun breinvoorkeuren. Iedereen heeft een unieke combinatie van verschillende breinvoorkeuren.

Natuurlijk wordt ons gedrag ook door andere dingen gestuurd dan onze breinvoorkeuren . Maar het bewustzijn van onze eigen breinvoorkeuren en van die van anderen kan een hoop irritatie voorkomen. Je begrijpt elkaar beter. In een team, een overleg of onderhandeling kan dat een groot verschil maken.

 

Toelichting in uw team

Door het invullen van de online vragenlijst Breinvoorkeuren NBI® krijgt u een beeld van uw breinvoorkeuren-profiiel. Het helpt als alle teamleden dat profiel van zichzelf en van alle anderen kennen. Wij geven u graag als team toelichting over wat NBI® is en wat de verschillende profielen betekenen in de dagelijkse (team-)praktijk. Dit is geschikt voor elk team: management- en andere teams op het werk, onderwijs-teams, Ondernemingsraden, enzovoorts.

Wij helpen u graag: u kunt hier contact met ons opnemen.

Let wel: NBI® is geen zelfhulp middel. U kunt alleen een NBI® vragenlijst invullen met toelichting door een NBI® licentiehouder. 

 

Pin It on Pinterest

Share This